• 25. juni 2018
  Bedre anerkendelse af lærebøger
  Danske Forlag arbejder for at øge anerkendelsen af lærebøger til videregående uddannelser.
 • 04. maj 2018
  Uddeling af Danske Forlags Jubilæumslegat
  Danske Forlag ønsker tillykke til Sandra Ribjerg, Lindhardt og Ringhof, Stefanie Høy Brink, Trap Danmark, Lasse Møller Jakobsen, FADL's Forlag, og Ask Hansen, Gyldendal, som den 3. maj har modtaget Danske Forlags Jubilæumslegat.
 • 04. maj 2018
  Ny formand for Danske Forlag
  Danske Forlag har på generalforsamlingen 3. maj 2018 som ny formand valgt adm. direktør for Gads Forlag, Ulrik Hvilshøj, idet Stig Andersen, Gyldendal, er gået på pension. Adm. direktør for Lindhardt og Ringhof, Lars Boesgaard, er ny næstformand. Som nyt medlem af bestyrelsen er valgt adm. direktør for Gyldendal, Morten Hesseldahl.
 • 01. maj 2018
  IP-taskforce bliver permanent
  RettighedsAlliancen har gennem flere år arbejdet intensivt for at få etableret en IP-taskforce hos Bagmandspolitiet, og det er derfor en stor sejr for rettighedshaverne, at justitsministeren har meddelt, at der nu etableres en permanent IP-taskforce.
 • 26. april 2018
  Danske studerende piratkopierer – og de ved, at det er ulovligt
  To journaliststuderende har foretaget en undersøgelse af omfanget af ulovlig kopiering blandt 900 studerende, som viser, at 61 procent af de adspurgte har modtaget en kopieret studiebog. Langt de fleste af disse ved, at det er ulovligt at anskaffe sig en digital kopi.
 • 23. april 2018
  Danskernes Bogkøb 2018
  Danske Forlag og Boghandlerforeningen offentliggør den årligt tilbagevendende analyse over danskernes bogkøb. Analysen viser bl.a., at 21,3 % af de adspurgte købte deres sidste bog i en fysisk boghandel, 12,3 % fik den som gave, og 11,4 % lånte den fysisk på biblioteket, mens 2 % lånte den på eReolen.
 • 23. april 2018
  Små forlag er vigtige risikovillige rugekasser
  En ny rapport fra Bog- og Litteraturpanelet viser, at de små forlag, som er boomet de seneste 15 år, har vigtig betydning for det litterære kredsløb i Danmark. Boomet i små forlag skyldes især, at digitaliseringen har gjort bogproduktion billigere, og at de sociale medier har muliggjort alternativ markedsføring.
 • 16. april 2018
  De nominerede til Blixenprisen 2018 er offentliggjort
  Blixenprisen har offentliggjort de nominerede til årets priser. Vinderne afsløres til prisfesten den 25. maj i Folketeatret.Se mere på Blixenprisens hjemmeside
 • 13. april 2018
  Danske Forlags Årsstatistik 2017
  Danske Forlags statistik over danske forlags omsætning i 2017 viser en let stigning på 1,9 %. Det er især skønlitteraturen og faglitteraturen, der stod for stigningerne med hhv. 5,6 % og 4,0 %. Forlagenes omsætning af børne- og ungdomslitteratur faldt derimod med 3,2 %, og omsætningen af læremidler havde et mindre fald på 0,5 %.
 • 06. april 2018
  Regeringen offentliggør ny bred aftale, som vil sikre virksomheder mod ulige konkurrence fra det offentlige
  Virksomheder skal fremover sikres bedre mod unfair konkurrence fra det offentlige. Det sker med en ny bred, politisk delaftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.
 • 23. marts 2018
  Ekspertudvalg anbefaler øget anerkendelse af lærebøger
  Den 12. marts 2018 blev rapporten fra Udvalget om Bedre Universitetsuddannelser offentliggjort. Rapporten indeholder en række anbefalinger til, hvordan der kan skabes mere kvalitet i uddannelserne. Anbefaling nr. 29 på side 41 handler om lærebøger, og der står bl.a.:
 • 13. marts 2018
  Danske Forlags høringssvar til ændring af ophavsretsloven vedr. læsehandicappedes adgang til litteratur m.m.
  Danske Forlag har i sit høringssvar til Kulturministeriet understreget, at Danske Forlag bakker fuldt op om Marrakesh-traktatens formål om at sikre ligestilling for læsehandicappede.
 • 24. januar 2018
  Rimeligt at staten betaler forfattere og forlag vederlag for udlån af bøger til læsehandicappede
  I debatindlæg på Altinget den 17. januar 2018 er Margrete Auken fortaler for, at forfattere og forlag, hvis værker bliver stillet gratis til rådighed for de læsehandicappede af det statsejede bibliotek Nota, ikke skal have kompensation fra staten.
 • 19. januar 2018
  Branchetræf 2018 - VENTELISTE
  Branchetræf 2018 er udsolgt - skriv dig på venteliste.
 • 30. oktober 2017
  Bog og Litteraturpanelets rapport 2017 – fokus på læsning
  Bog- og Litteraturpanelet har offentliggjort den årlige rapport over bogen og litteraturens udvikling, som bl.a. viser udviklingen i bogproduktionen, distributionen og forbrug. Rapporten viser bl.a., at andelen af ikke-læsere er faldende, men til gengæld læser danskerne ikke så hyppigt længere.