• 07. november 2018
  Bogmomsen
  Den danske momssats på litteratur er den højeste i verden. Danske Forlag har sammen med Dansk Forfatterforening opfordret til, at bogmomsen bliver sat ned, men kulturministeren afviser. Kulturen på P1 har interviewet Danske Forlags direktør, Christine Bødtcher-Hansen, om den danske bogmoms:
 • 23. oktober 2018
  Vækst i antallet af bøger – men færre flittige læsere
  Bog-og Litteraturpanelet har udgivet deres årsrapport for 2018 om bogen og litteraturens vilkår. Årets rapport viser, at der udgives stadig flere titler, men væksten modsvares ikke af en tilsvarende større læsning af bøger.
 • 11. oktober 2018
  Tillægsydelser i Meebook
  Læringsplatformudbyderen Meebook er begyndt at tilbyde forlagene tillægsydelser mod betaling. Det er et tiltag, som vækker bekymring hos Danske Undervisningsforlag, idet vi frygter, at det kan være begyndelsen på en ny tendens, som vil sprede sig til flere udbydere og flere ydelser. Vi har gjort både KL og politikere opmærksom på det.
 • 10. oktober 2018
  Danske Forlag og Dansk Forfatterforening: Lavere moms på bøger
  I en henvendelse til kulturminister Mette Bock gør Danske Forlag og Dansk Forfatterforening opmærksom på, at vi i Danmark har verdens højeste moms på bøger. Det er uhensigtsmæssigt at lægge høje afgifter på læsning, fordi vi som samfund har interesse i, at folk læser.
 • 28. september 2018
  Nu mulighed for at deltage i dansk fællesstand på BETT Ed Tech
  BETT Ed Tech er en af verdens største messer for teknologi i undervisningen. Dansk Industri har taget initiativ til en fælles stand på BETT Ed Tech Fair 23.-26. januar 2019 med tilskud fra Danmarks Eksportråd.
 • 12. september 2018
  Europa-Parlamentets afstemning en sejr for ophavsretten
  Den 12. september har Europa-Parlamentet stemt om direktivet om ophavsret i det digitale indre marked. Hovedfokus i den politiske debat op til afstemningen var primært spørgsmålet om tech-giganternes ansvarsfritagelse.
 • 10. september 2018
  Optimisme om det danske bogmarked
  Ifølge PwCs Global Entertainment & Media Outlook 2018-2022 rapport, vil omsætningen på det danske bogmarked vokse med 1,9 procent om
 • 25. juni 2018
  Bedre anerkendelse af lærebøger
  Danske Forlag arbejder for at øge anerkendelsen af lærebøger til videregående uddannelser.
 • 04. maj 2018
  Uddeling af Danske Forlags Jubilæumslegat
  Danske Forlag ønsker tillykke til Sandra Ribjerg, Lindhardt og Ringhof, Stefanie Høy Brink, Trap Danmark, Lasse Møller Jakobsen, FADL's Forlag, og Ask Hansen, Gyldendal, som den 3. maj har modtaget Danske Forlags Jubilæumslegat.
 • 04. maj 2018
  Ny formand for Danske Forlag
  Danske Forlag har på generalforsamlingen 3. maj 2018 som ny formand valgt adm. direktør for Gads Forlag, Ulrik Hvilshøj, idet Stig Andersen, Gyldendal, er gået på pension. Adm. direktør for Lindhardt og Ringhof, Lars Boesgaard, er ny næstformand. Som nyt medlem af bestyrelsen er valgt adm. direktør for Gyldendal, Morten Hesseldahl.
 • 01. maj 2018
  IP-taskforce bliver permanent
  RettighedsAlliancen har gennem flere år arbejdet intensivt for at få etableret en IP-taskforce hos Bagmandspolitiet, og det er derfor en stor sejr for rettighedshaverne, at justitsministeren har meddelt, at der nu etableres en permanent IP-taskforce.
 • 26. april 2018
  Danske studerende piratkopierer – og de ved, at det er ulovligt
  To journaliststuderende har foretaget en undersøgelse af omfanget af ulovlig kopiering blandt 900 studerende, som viser, at 61 procent af de adspurgte har modtaget en kopieret studiebog. Langt de fleste af disse ved, at det er ulovligt at anskaffe sig en digital kopi.
 • 23. april 2018
  Danskernes Bogkøb 2018
  Danske Forlag og Boghandlerforeningen offentliggør den årligt tilbagevendende analyse over danskernes bogkøb. Analysen viser bl.a., at 21,3 % af de adspurgte købte deres sidste bog i en fysisk boghandel, 12,3 % fik den som gave, og 11,4 % lånte den fysisk på biblioteket, mens 2 % lånte den på eReolen.
 • 23. april 2018
  Små forlag er vigtige risikovillige rugekasser
  En ny rapport fra Bog- og Litteraturpanelet viser, at de små forlag, som er boomet de seneste 15 år, har vigtig betydning for det litterære kredsløb i Danmark. Boomet i små forlag skyldes især, at digitaliseringen har gjort bogproduktion billigere, og at de sociale medier har muliggjort alternativ markedsføring.
 • 16. april 2018
  De nominerede til Blixenprisen 2018 er offentliggjort
  Blixenprisen har offentliggjort de nominerede til årets priser. Vinderne afsløres til prisfesten den 25. maj i Folketeatret.Se mere på Blixenprisens hjemmeside